вівторок, 24 квітня 2012 р.

24 квітня - Міжнародний день солідарності молоді

«Чи є на світі хоч що-небудь,
у чому б сумнівалися ці молоді?!»

 Олег Рой

24 квітня за ініціативою Всесвітньої федерації демократичної молоді відзначається Міжнародний день солідарності молоді. Це свято з'явилося в міжнародному календарі в 1957 році для звернення уваги ЗМІ та державних органів влади до проблем молодого покоління.

Сьогодні заходи, присвячені цій події, об'єднують різні громадські молодіжні організації, профільні міністерства, муніципалітети та просто активних молодих людей, які прагнуть жити в здоровому і свідомому суспільстві.


«Найбільш вірний спосіб
зіпсувати молоде покоління — навчити їх
вище цінувати однодумців,
ніж тих, хто думає інакше»

Фрідріх Ніцше
Міжнародний день солідарності молоді націлений на створення сприятливих умов для самореалізації молодого покоління. Це стосується як матеріальної, так і духовної сторони життя молоді. Крім того, в рамках проведення заходів на честь цього свята зазвичай згадують про необхідність дотримуватися прав молоді, сприяти поліпшенню якості життя молодих сімей, створювати спеціальні програми для підвищення житлових умов молоді та її професійного становлення. Саме на молоде покоління завжди покладаються найбільші надії щодо розвитку технічного та інтелектуального потенціалу.



«Ми були молоді,
ми були божевільними,
ми були нахабними, але ми були праві!»

 Еббі Хоффманн

Притча про головне у нашому житті

Три речі ніколи не можна повернути: Час, Слово, Шанс.

Три речі не варто втрачати: Спокій, Надію, Честь.

Три речі в житті найбільш цінуються: Любов, Переконання, Дружба.

Три речі в житті, які легко втратити: Влада, Успіх, Багатство.

Три речі, які визначають людину: Праця, Чесність, Досягнення.

Три речі, що руйнують людину: Вино, Гординя, Злість.
P.S. Проте, допоки все зрозумієш – мине ціле життя.

Тому: 

Давайте людям більше, ніж вони очікують, і робіть це з радістю.
Говоріть повільно – думайте швидко.Якщо ти програв, «винеси» з цього урок.
Пам’ятай три важливі речі: Особиста гідність, Повага до інших, Відповідальність за всі свої дії.
Ніколи не дозволяй маленькій суперечці зіпсувати справжню дружбу.
Якщо брати до уваги ці правила, то всі починання у вашому житті будуть успішними!


За матеріалами сайту http://marganets-osvita.edukit.dp.ua/news/

У випускників шкіл розпочався останній навчальний тиждень

У загальноосвітніх навчальних закладах близиться до завершення навчальний рік, який цього року скорочено через проведення в Україні фіналу чемпіонату Європи з футболу


Українські школи увійшли до завершальної фази навчального року, першими навчання завершать одинадцятикласники. Відповідно до графіку закінчення навчального року учні 11-х класів завершать заняття 3 травня.

Наступного дня їх очікує перший випускний іспит з української мови. Підсумкова атестація з цього предмета відбудеться у вигляді переказу, а завдання буде оголошено у день проведення атестації по телебаченню та радіо.

До 11 травня випускники 11-х класів складуть іспити ще з двох навчальних предметів. Результати державної підсумкової атестації увійдуть до додатків до атестатів про повну загальну середню освіту та будуть враховуватися при визначенні середнього бала атестата.

У учнів 9-х класів державна підсумкова атестація проводитиметься у період з 14 до 30 травня. Протягом цього часу учні атестуватимуться з п'яти шкільних предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

Державна підсумкова атестація з навчальних предметів буде проведена відповідно до наказу міністерства, яким зокрема визначені форми та зміст державної підсумкової атестації учнів системи загальної середньої освіти у 2011/2012 навчальному році.

Навчальні заняття у 1–8 та 10 класах завершаться 25 травня, після чого у школах відбудеться свято "Останнього дзвоника".

Атестати про повну загальну середню освіту одинадцятикласники отримають 12 травня, а вже 15 травня для них розпочнеться основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, результати якого вони використовуватимуть під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів України.
Більше про проведення державної підсумкової атестації>>>

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 23.04.2012